Verstandig omgaan met energie blijft een belangrijk issue en ook daarin staat Van den Hoff haar relaties servicegericht bij. Zo verleent het installatiebedrijf diverse diensten op het gebied van het Energiecertificaat.

Dit certificaat met een geldigheidsduur van tien jaar, geeft inzicht in de energetische kwaliteit van een woonhuis of bedrijfspand. Van den Hoff voert deze certificeringen nauwgezet uit en geeft desgewenst ook een maatwerkadvies over efficiënter energieverbruik in een woning of bedrijfspand.

Bij dit zogenaamde Energie-Prestatie-Advies wordt met name gekeken naar energiezuinige en milieuvriendelijke maatregelen zoals HR++ glas, zonne-energie, HR CV ketels, warmtepompen, led verlichting, spouwmuurisolatie et cetera.

Dit uitgebreid onderbouwde advies wordt daarna omgezet naar innovatieve toepassingen op maat. Waarbij niet alleen wordt gekozen voor de meest milieu- en energiebesparende oplossing, maar waar ook zoveel mogelijk wordt gewerkt met duurzame materialen. Zodat op alle fronten de focus op duurzaam ligt.