Duurzame technieken

In Nuenen hebben wij meerdere duurzame technieken geleverd en gemonteerd. Het bestaande HR100 combivat toestel is vervangen voor een HR107 combitap toestel met evenveel warmwatercomfort als het oude toestel met boiler. De bestaande woonhuisventilatiebox is gedemonteerd  en vervangen voor een Inventum Ecolution combi 50 ventilatiewarmtepomp. De warme ventilatielucht uit de woning wordt gebruikt om een voorraadvat van 50 liter op 55 °C te houden en als voorverwarming voor het c.v.-systeem. De Ecolution kan de HR107 ketel tot 35% energiezuiniger maken. De bewoner heeft geïnvesteerd in een PV opstelling op het hellend dak van de woning.

Deze situatie was perfect voor het installeren van 15 Mitsubishi MJT250 panelen met een totaal opbrengst van 3750 Wp. Het geheel is aangesloten op een Nedap PowerRouter 37S waarmee de consument het energieverbruik kan zien op een willekeurig moment van de dag.

Met deze opstellingen geeft de bewoner een signaal af:

“Ik denk aan de toekomst door het bewust omgaan met energie en CO2 uitstoot maar ook aan mijn portemonnee door het minder te hoeven inkopen van energie”.  

Oplevering: 2012