Mariahof in Reusel

Met de renovatie van Mariahof krijgt ook Reusel een volwaardig verpleeghuis. Het gebouw aan de Marialaan in het hart van Reusel werd ooit gebouwd als ‘bejaardenhuis,’ een voorziening die inmiddels verdwenen is.

De intensiteit van de zorg nam eerder al toe maar de ruimte was hierop nog niet echt afgestemd. Dat gaat met de verbouwing nu dan wel gebeuren.

De bouwhekken staan er al en een grote poster kondigt de verbouwing aan. Zorg in Oktober, die de zorg op Mariahof uitvoert, gaat de verbouwing gefaseerd uitvoeren. Streven is om de bewoners niet te hoeven verhuizen.

Nieuwe huiskamers en entree

Er komen een nieuwe entree en nieuwe huiskamers in het gebouw, terwijl de bestaande cliëntenkamers nieuwe sanitaire voorzieningen krijgen. Na de renovatie kan er nog aan dertig cliënten verpleeg­huiszorg geleverd worden.

De nieuwe cliëntenkamers zijn ontworpen door architect Caro van Dijk en de werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Hazenberg Bouw. ,,Na deze verbouwing kunnen alle huidige bewoners zich er weer thuis voelen,” zegt manager Rob Slegers. ,,Hier past onze slogan ‘Thuis kan Overal’ perfect bij. Het is de bedoeling dat met name dementerenden er een warm plekje krijgen waar ze zich thuis voelen.”